Andalucia

Aurinkoinen Andalucia

Lukuvuoden 2015-2016 projektikurssin kohteena on Espanjan eteläisin maakunta Andalusia. Ryhmä ensi vuoden abeja sekä opettajat Sari Autio ja Markku Granath starttaavat lokakuun alussa noin viikon mittaiselle opintomatkalle Málagaan. Kurssilaiset valmistelevat parhaillaan opintomatkan ohjelmaa sekä suunnittelevat omia matkalla toteutettavia projektitöitään.

Opintomatkan aikana kurssin opiskelijat toimivat vuoropäivinä ”matkanjohtajina”, jolloin koko kurssi toteuttaa päivän emännän tai isännän suunnitteleman opintokäynnin johonkin kohteeseen. Opintokäyntien kohteina voi olla esimerkiksi taidemuseovierailu, jossa yhdistyy Viherin taidepainotus itse koettavaan visuaaliseen taide-elämykseen.

Muita vierailukohdemahdollisuuksia tarjoaa Etelä-Espanjan laaja arkkitehtuuriperintö. Ilmiöpohjaisen oppimisen keinoilla voivat kurssilaiset paneutua vaikkapa eri uskontojen arkkitehtuuriin jättämiin jälkiin. Myös kouluvierailu paikalliseen oppilaitokseen on suunnitteilla.

Oman pikantin lisänsä tulevalle opintomatkalle antaa se, että yksi kurssilaisista viettää koko lukuvuoden 1. jakson Espanjassa. Kyseinen opiskelija on siis ollut paikan päällä jo lähes kaksi kuukautta, kun muu ryhmä saapuu Málagaan. Näin ryhmä pääsee nauttimaan ”paikallisen oppaan” tuntemuksesta!