Hakeminen yleislinjalle

Viherlaakson lukioon haetaan vuosittain yhteishaussa. Sähköinen yhteishaku tapahtuu osoitteessa

Kaikki yleislinjalle hakevat täyttävät Espoossa käytössä olevan sähköisen ainevalintakortin hakuajan päättymisen jälkeen. Ainevalintakortin täyttämisellä ei ole merkitystä valintapäätökseen, mutta ainevalintakortin tiedot auttavat tulevan lukuvuoden opetuksen suunnittelussa. Tarkempia ohjeita sähköisestä ainevalintakortista saat omalta peruskoulun opoltasi.

Ensimmäisenä lukuvuonna ensimmäisen jakson kurssit opiskellaan oman luokan ryhmässä. Tutussa ryhmässä lukio-opinnot saadaan hyvin käyntiin. Ensimmäisen jakson opinto-ohjauksen tunneilla tehdään opintosuunnitelma koko lukuvuodelle ja laaditaan lukujärjestys opinto-ohjaajan avustuksella. Jaksoissa 2-5 opiskellaan itse laaditun lukujärjestyksen mukaisesti.

Uusien opiskelijoiden kannattaa vierailla uudessa koulussaan ohjauspäivinä. Samalla voi vahvistaa opiskelupaikkansa tuomalla perusopetuksen päättötodistus lukion kansliaan.

Uusia opiskelijoita on ohjaamassa opinto-ohjaajat sekä tutor-opiskelijat. Samalla vahvistetaan opiskelijan ainevalinnat ja niiden perusteella valitaan opiskelijan luokka. Opiskelijalle kerrotaan ensimmäisen jakson lukujärjestys ja hän saa ohjeet tietokoneen hankkimisesta ja listan käytettävistä sähköisistä ja paperisista oppikirjoista.

• Hakuaika helmi-maaliskuussa
  • Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan kesäkuun puolessa välissä
  • Viherlaakson lukion uudet opiskelijat saavat ohjausta tulosten tultua torstaina ja perjantaina klo 10-14.