Hakeminen yleislinjalle

Viherlaakson lukioon haetaan vuosittain yhteishaussa. Sähköinen yhteishaku tapahtuu osoitteessa

https://opintopolku.fi/wp/fi/

Kaikki yleislinjalle hakevat täyttävät Espoossa käytössä olevan sähköisen ainevalintakortin hakuajan päättymisen jälkeen. Ainevalintakortin täyttämisellä ei ole merkitystä valintapäätökseen, mutta ainevalintakortin tiedot auttavat tulevan lukuvuoden opetuksen suunnittelussa.

Espoon kaupungin sähköinen ainevalintakortti tulee tähän.
Kortti täytetään hakuajan jälkeen.

Ensimmäisenä lukuvuonna ensimmäisen jakson kurssit opiskellaan oman luokan ryhmässä. Tutussa ryhmässä lukio-opinnot saadaan hyvin käyntiin. Ensimmäisen jakson opinto-ohjauksen tunneilla tehdään opintosuunnitelma koko lukuvuodelle ja laaditaan lukujärjestys opinto-ohjaajan avustuksella. Jaksoissa 2-5 opiskellaan itse laaditun lukujärjestyksen mukaisesti.

Uusien opiskelijoiden kannattaa vierailla uudessa koulussaan ohjauspäivinä. Samalla voi vahvistaa opiskelupaikkansa tuomalla perusopetuksen päättötodistus lukion kansliaan.

Uusia opiskelijoita on ohjaamassa opintojen ohjaajat sekä tutor-opiskelijat. Samalla vahvistetaan opiskelijan ainevalinnat ja niiden perusteella valitaan opiskelijan luokka. Opiskelijalle kerrotaan ensimmäisen jakson lukujärjestys ja hän saa ohjeet tietokoneen hankkimisesta ja listan käytettävistä sähköisistä ja paperisista oppikirjoista.

  • Hakuaika 20.2. – 13.3.2018
  • Sähköiset hakemukset tallennettava 13.3.2018 klo 15.00 mennessä
  • Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan 14.6.2018
  • Viherlaakson lukion uudet opiskelijat saavat ohjausta torstaina 14.6. ja perjantaina 15.6. klo 10-14.
  • Opiskelupaikka on vahvistettava viimeistään 28.6.2017