Salibandysarja 1991-2014

IMG_0041

Viherlaakson lukion salibandysarja on toiminut jo niin pitkään, että siitä voidaan kirjoittaa osana koulun perinteitä ja historiaa. Sarja käynnistettiin syksyllä 1991 ja sarjaa on pelattu tauotta tähän talveen saakka. Muutto Kutojantielle katkaisi ottelut, mutta ei sitä intoa, mikä sarjan on pitänyt toiminnassa ja käynnissä näinkin kauan. Suunnitelmat sarjan uudelleen käynnistämiseksi on jo tehty ja kaudella 2014-15 pelataan taas.

Miksi koululiikunnan  kurssien lisäksi tarvitaan oppilaiden harrastetoimintaa? Vanha liikunnan tai urheilun viisaus sanoo, että ”hiki hitsaa hengen.” Sarjaa pelataan luokkajoukkuein ja yhteinen tavoite ja päämäärä tiivistää ryhmän jäsenten välisiä suhteita. Yhtä lailla vanhempien tai nuorempi opiskelijoiden kohtaaminen parketilla tiukassa väännössä Viherin hornankattilassa riisuu tittelit ja vuosiluokkien tuomat rasitteet. Abi nöyrtyy nuoremman pallotaiturin harhautuksen edessä, ja uusia tulokkaita yritetään pitää poissa parhailta maalintekopaikoilta yleensä pelin sääntöjä kunnioittaen ja noudattaen. Yhtä kaikki viheriläisyys yhdistää, sopu kuitenkin säilyy ja voittojen niin kuin tappioidenkin jälkeen tunne yhteisöllisyydestä vahvistuu.

Sivun kuva on vuoden 2007 finaalista.

Videoleike vuoden 2007 finaalista.

Sählysarjan 1991-92 tapahtumat on kuvattu värikkäästi vuosikertomuksessa julkaistussa jutussa, joka on luettavissa alla olevista linkeistä.

Salibandysarja 91-92 sivu yksi

Salibandysarja 91-92 sivu kaksi