Luovuus kukoistaa

Taidelinja antaa mahdollisuuden laaja-alaiseen taideaineiden opiskeluun: kuvataidetta, ilmaisutaitoa ja musiikkia. Erityisen runsas kurssitarjonta on kuvataiteessa, jossa on tarjolla 19 kurssia. Taidelinjalla tehdään vuosittain eri taideaineiden yhteinen projekti, joka toteutetaan kuvataiteen, ilmaisutaidon ja musiikin keinoin. Taidelinjalla opiskellaan vähintään 10 opiskelijan valitsemaa taidekurssia. Opintojen loppuvaiheessa tehdään kuvataiteen, median, teatteritaiteen tai musiikin lukiodiplomi tai erikseen sovittava päättötyö.

Taidelinja tarjoaa mahdollisuuden kehittää luovuutta kuvataiteen, teatterin, kirjoittamisen ja musiikin parissa. Taidelinjan opinnot koostuvat pakollisista kursseista, opiskelijan valitsemista syventävistä ja soveltavista kursseista sekä taidelinjalaisten yhteisistä kursseista. Osa kursseista toteutetaan taideaineiden yhteisinä projekteina.

Ilmaisutaidon ensimmäisellä kurssilla opiskellaan näyttelijätyön perusteita, luodaan hahmo ja opetellaan maskeerausta.

Taidelinjan vuoituisella opintomatkalla perehdyttiin YLE:n Uusi Päivä -tv-sarjan puvustoon ja lavastuksiin, Vapriikin näyttelyyn vaeltajien pyhiinvaelluskohteista, tuomiokirkkoon sekä Wurmin näyttelyyn Sara Hilden taidemuseossa.

Taidematka Tampereelle.


Kuvataiteen kursseilla valmistuneita teoksia nähdään jokakeväisessä näyttelyssä Sellon kirjaston galleriatilassa. Kuvataiteen opiskelijoiden ahkeruus ja intensiivinen työskentely palkitaan myös tällä tavoin. Kuvat puhuttelevat näyttelyssä vierailevia. Kevään 2014 näyttelyn teema oli ”Kaaos ja järjestys”.

Kaikki opiskelijat voivat kehittää luovuuttaan. Lukio-opiskelu voi olla esimerkiksi projektityöskentelyä, jossa biologian ja maantieteen opintoja tehdään tutkimalla ilmastonmuutosta ja opinnäyte voi olla ruotsinkielinen opiskelijan itsensä säveltämä ja sanoittama laulu.

Viherlaakson lukion taidelinjan opiskelijat haluavat menestyä myös muissa akateemisissa opinnoissaan. Taiteen ja muiden aineiden opinnot tukevat toisiaan. Videolla lukiopäivästään kertoo Ida-Maria Keisala, joka on jatkanut taideopintojaan myös lukion jäkeen.

Taidelinjan vuotuinen matka avaa taideopiskelijoiden silmiä ja opettaa katsomaan ja ymmärtämään ympäröivää maailmaa. Historian opiskelijat, opettaja, kuvataiteen opettajat ja paikallinen opas auttoivat nuoria taiteilijoita tutkimaan pyhyyden käsitettä Hattulan kirkossa keväällä 2014.

Marraskuussa viherlaakson lukiossa on taiteen päivä, Art-Viheri. Koko päivän ohjelma rakentuu taiteen ja tieteen opintojen yhteisen sävelen ympärille. Art-Viheri on avoimien ovien päivä. Vanhemmat ja lukioon hakevat ysiluokkalaiset voivat tulla seuramaan opetusta, tapahtumia, tai tutustumaan taiteilijavieraisiin. Kahvilan asiakkaiden kesken arvotaan grafiikan työ. Seuraava Art-Viheri on lauantaina 14.11.2015

Klassisessa piirtämisessä silmä, sydän ja käsi tekevät yhteistyötä. Kuvataiteen kursseja on tarjolla kaiken kaikkiaan 18 erilaista.