Määräajat

Valmistuminen syksyllä
Syksyllä valmistuvien lukion oppimäärä on oltava valmis 31.10. mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että syksyllä valmistuva voi opiskella vain lukuvuoden ensimmäisellä jaksolla, joka alkaa elokuun puolessa välissä ja päättyy syyskuun lopussa tai lokakuun alussa.

Syksyn YO-juhla on perinteisesti samalla myös itsenäisyyspäivän juhla ja se on yleensä pidetty 5.12. klo 12.00. Tarkista YO-juhlan sekä harjoituksen ajankohta lukion kalenterista.

Valmistuminen keväällä
Suunnittele opintosi niin, että olet opiskellut lukion oppimäärän 75 kurssia lukuvuoden kolmannen jakson jälkeen eli helmikuun alkuun mennessä. Keväällä valmistuvien lukion oppimäärä on oltava valmis 30.4. mennessä. Voit siis opiskella myös neljännen jakson aikana, mutta kevään YO-kokeet ovat juuri tuossa jaksossa, joten silloin pitäisi keskittyä niihin eikä raapia kasaan lukion viimeisiä kursseja. Hyvä suunnittelu ja suunnitelmien noudattaminen auttavat tässä!

Kevään YO-juhla on lauantaisin lukuvuoden viimeisenä päivänä. Juhlaharjoitukset pidetään edellisenä päivänä klo 12.00. Tarkista YO-juhlan sekä harjoituksen ajankohta lukion kalenterista. Ota lakki mukaan harjoituksiin!

Ilmoittautuminen YO-kokeisiin
Syksyn kirjoituksiin ilmoittaudutaan toukokuun puolessa välissä ennen arviointiviikkoa. Ilmoittautumisen ehdoton takaraja on 5.6. Kevään kirjoituksiin ilmoittaudutaan 23.11. mennessä.