Muutto viherlaaksoon siirtyy
25th syys

2017

Muutto viherlaaksoon siirtyy

Nyt se varmistui, nimittäin Viherin rakennushankkeen ensimmäinen uudistettu aikataulu. Lukion muutto takaisin Viherlaaksoon on ajankohtaista aikaisintaan keväällä 2020. Lukio jatkaa evakossa Kutojantiellä ainakin vuoden arvioitua pidempään.

Uuteen aikatauluun on kaiketi kaksi syytä, jotka mainittiin työmaakokouksessa 19.9. II talon rakennetutkimuksissa on havaittu, että talon korjaaminen on miltei mahdotonta ja ainakin täysin järjetöntä. Siispä näillä näkymin kaupungille tullaan esittämään talon purkamista. Tämä tarkoittaisi sitä, kolmen uudisrakennuksen sijasta voidaan rakentaa yksi uusi rakennus purettavan II talon paikalle ja tästä talosta yhdyskäytävä I taloon. Uudisrakennuksen toisessa päässä olisi keittiö ja auditorio.

Toinen hankkeen aikatauluun vaikuttava seikka voisi olla se, että rakennusluvasta on valitettu hallinto-oikeuteen. Luonnollisesti naapuruston kanssa halutaan olla väleissä ja uudistetuissa suunnitelmissa sekä alueen liikenteelliset ongelmat ja luontoarvot voidaan ottaa paremmin huomioon.

Koulu puoltaa vankasti nyt esitettyjä ajatuksia uusien suunnitelmien lähtökohdaksi.

Jaa tämä :

Ei kommentteja tähän mennessä

Sinun tulee olla kirjautuneen sisään kommentoidaksesi