Taidelinja

“Taide on työkalu jäsentää maailmaa.”
Viherlaakson lukion taidelinja antaa mahdollisuuden laaja-alaiseen taideaineiden opiskeluun kuvataiteen, teatterin ja musiikin osa-alueilla. Taidelinjan opiskelijat opiskelevat ensimmäisen lukiovuoden omassa ryhmässään. Taidelinjalla on oma opintopolku, joka koostuu pakollisista kursseista, taidelinjalaisten yhteisistä taidekursseista sekä opiskelijan valitsemista syventävistä ja soveltavista kursseista. Taidelinjalaiset pääsevät joka vuosi tekemään taiteidenvälisen taideprojektin, jonka tuotos esitetään perinteikkäässä Art Viheri -kulttuuripäivässä. Taidelinjalla opiskellaan vähintään 10 opiskelijan valitsemaa taidekurssia. Jokainen taidelinjalainen tekee myös lukiodiplomin valitsemassaan taideaineessa.

Taidepainotus –taide kuuluu kaikille!
Viherlaakson lukion taidepainotteisuus on avoin kaikille lukion opiskelijoille. Suurin osa taidekursseista on vapaasti valittavissa wilman kurssitarjottimelta. Myös lukiodiplomin voi tehdä taideopintojensa päätteeksi, vaikka ei olisi taidelinjan opiskelija.

Joillekin kursseille otetaan ensisijaisesti taidelinjan opiskelijoita, mutta kurssin voi valita, mikäli ryhmässä on tilaa. Myös itsenäisesti suoritettavat kurssit ovat kaikkien opiskelijoiden anottavissa.

Koeviikon tunnit
Koeviikolla pidetään taideaineiden viimeiset kokoontumiskerrat, joiden sisältö vaihtelee ainekohtaisesti. Koeviikolla pidetään kuvataiteen kurssien loppuarviointikerrat, joihin liittyy myös kirjallinen osuus (5h). Aineesta riippuen koeviikolla voidaan toteuttaa myös muunlaisia tehtäviä, kuten näyttelykäyntejä, näytelmäharjoituksia, teatterikäyntejä tms. Tarkemmat ohjeet opiskelijoille annetaan kunkin kurssin aikana.

Itsenäisesti suoritettavat kurssit
Lupaa taideaineiden itsenäiseen opiskeluun haetaan samalla tavoin kuin muissa oppiaineissa kirjallisella lomakkeella. Kuvataidekurssit voi suorittaa vain sen jakson aikana, jolloin kurssi muutenkin pidettäisiin. Kysy tarkemmat ohjeet kuvataideopettajilta.