Osallistumisoikeus

Opiskelijalla on oikeus osallistua tutkinnon kokeeseen, kun hän on ennen kirjallista koetta opiskellut vähintään sen oppiaineen pakolliset kurssit.

Opiskelijalla on oikeus osallistua vieraan kielen lyhyen oppimäärän kokeeseen, kun hän on kun hän on opiskellut vähintään kolme lukiokurssia tätä kieltä.

Tarkempia tietoja ylioppilastutkinnon suorittamisesta annetaan erillisissä ylioppilastutkinnon infotilaisuuksissa jokaisen lukiovuoden aikana.

Suunnittele opintojen kokonaisuus ja tutkinnon hajauttaminen
Ilmoittaudu YO-tutkinnon kokeisiin vasta sitten, kun olet varma, että saat osallistumisoikeuden ajallaan kaikkiin tutkinnon kokeisiin. Jos jossain kirjoitettavassa aineessa opinnot eivät ole edenneet normaalilla tavalla, älä aloita tutkintoa ennen kuin osallistumisoikeuden saaminen on varmistunut.

Pakollisiin YO-tutkinnon kokeisiin pitää osallistua kolmen perättäisen tutkintokerran aikana. Jos et voi osallistua pakollisiin kokeisiin kolmen tutkintokerran aikana, tutkinnon suoritetut kokeet hylätään ja tutkinto on aloitettava alusta.