Preppaukset ja korotus

Kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin valmistautuvien opiskelijoiden kurssit päättyvät helmikuun alussa, minkä jälkeen opiskelijat valmistautuvat kokeisiin opiskelemalla itsenäisesti.

Lukuloman aikana opiskelijoille järjestetään suullisia preppauksia ylioppilaskirjoitusaineissa. Preppaukseen osallistuminen on hyvä tapa valmistautua ylioppilaskokeeseen. Preppauksessa kerrataan lukion pakollisten ja syventävien kurssien sisältö.

Lisäksi opiskelijalla on oikeus osoittaa osaamisensa erikseen sovittavassa korotustentissä, jossa opiskelijalta kuulustellaan tietyssä oppiaineessa opiskellut kurssit. Jos opiskelija menestyy korotustentissä, päättötodistuksen arvosanaa tässä oppiaineessa voidaan korottaa.