Tiedote tietokoneista yo-kirjoituksissa
Tiedote tietokoneista yo-kirjoituksissa

Hei abit!

Olette saaneet jo postissa kotiin tiedotteen, jossa on tarkempia tietoja tietokoneista kirjoituksissa, lue ohje huolella.

Kiinnitä erityisesti huomiota seuraaviin asioihin:
1) YO-koe alkaa kaikilla kokelailla tasan klo 9.00, siksi varmistu etukäteen, että käyttämäsi kone toimii ja osaat käynnistää koneen Abittiin.
1) Koneen tulee käynnistyä Abitissa ILMAN WINDOWSIN tai muun käyttöjärjestelmän avaamista ja sen akun tulee kestää vähintään 15 minuuttia. Jos tarvitset apua, käy Boriksen luona.
2) Lisälaitteesi (hiiri, kuulokkeet) ovat johdollisia, eikä niissä ole Bluetooth- tai vastaavia radioyhteyksiä. Ota kuulokkeet mukaan jokaiseen kokeeseen.
3) Tiedät kuinka Abitti ja sen lisäohjelmat toimivat. Valvojat eivät saa antaa koneen käyttöön liittyviä ohjeita kokeessa. Vain jos kone sammuu tai hajoaa, valvoja antaa toimintaohjeet.
4) Jos olet epävarma koneesi tai Abitin toiminnasta, tule Abitti-luokkaan testaamaan konetta ja testikoetta KE 7.3. klo 11.45.

Valitettavasti lukiolla ei ole tarjota lainakoneita kirjoituksiin. YTL:n ohjeen mukaan kokelas huolehtii itselleen koneen. Lukiolla on varakoneita YTL:n ohjeen mukaisesti, mutta niitä saa käyttää vain, jos oma kone hajoaa kesken kokeen. Varakoneiden määrä määrätään YTL:n puolesta ja koska teitä kirjoittajia on paljon, on meillä oltava myös lukuisia varakoneita. Jos sinulla ei ole sopivaa konetta, yritä järjestää sellainen, kysy esim. vanhemmilta/sukulaisilta/ystäviltä konetta lainaan.

Mukavaa valmistautumista kevään kokeisiin toivottaa,

Annika Ampuja
tt-vastuuopettaja

Jaa tämä :