Terveydenhoitaja

Opiskeluterveydenhuolto sekä edistää opiskelijoiden terveyttä että vastaa heidän sairauksiensa hoidon järjestämisestä yhteistyössä terveysasemien kanssa. Terveydenhoitajan tarkastus on ensimmäisen ja lääkärintarkastus toisen lukuvuoden aikana. Toisen lukuvuoden tarkastus on samalla kutsuntojen ennakkotarkastus. Muille opiskelijoille terveystarkastus tehdään tarvittaessa.

Lääkärintarkastuksessa opiskelija saa uudelleen nuorisonterveystodistuksen, mikäli sitä tarvitsee. Tämä todistus kelpaa ajokortti- ja työpaikkalääkärintodistukseksi. Terveydenhoitajan puoleen voi kääntyä rokotus, seksuaalineuvonta, raskaudenehkäisy, päihde ja mielenterveysasioissa sekä muissa terveyteen liittyvissä asioissa.

Terveydenhoitajalla on myös avovastaanottoaika, jolloin opiskelijat voivat asioida akuuteissa asioissa ilman ajanvarausta. Opiskeluterveydenhuollon lääkärin vastaanotolle opiskelija voi hakeutua terveydenhoitajan kautta. Opiskelija ohjataan lisätutkimuksiin tai erikoissairaanhoitoon.

Tapaturmien ensiavusta huolehditaan yhdessä muun oppilaitoksen henkilöstön kanssa. Ensiaputilanteessa huoltajalla on vastuu opiskelijan saattamisesta jatkohoitoon.

Lukion terveydenhoitaja on tavattavissa koululla 2-3 päivänä viikossa. Tarkempi tieto löytyy terveydenhoitajan huoneen ovessa.

Terveydenhoitaja
Maarit Niemelä