Projektit

Viherlaakson lukiossa on tavoitteena tarjota kullekin ikäluokalle vähintään yksi projektikurssi, johon kuuluu opintomatka ulkomaille. Viime vuosina on viheriläisiä käynyt useamman kerran CERN:n hiukkastutkimuskeskuksessa Sveitsissä sekä antiikin saloja tutkimassa Roomassa Italiassa. Saksan opiskelijat tekivät vuosi sitten reissun Berliiniin, ja espanjan abit ovat monena vuonna tutustuneet eteläeurooppalaiseen elämäntapaan Barcelonassa. Viime syksynä oli ryhmä innokkaita ranskan opiskelijoita perehtymässä Etelä-Ranskaan Côte d’Azurin maisemissa.

Kulttuurien tuntemus, vieraat kielet ja yhteystyötaidot ovat yhä tärkeämpi taitoja, joita myös lukiolaisten opinnoissa painotetaan. Projektikursseilla syvennetään lukion oppiaineiden sisältöjä ja tutustutaan vierailtavan maan kulttuuriin sekä kieleen. Projektin aikana opiskelutyötä tehdään ryhmissä, matkan valmistelut tehdään oman lukion ryhmässä tai yhdessä toisen lukion kanssa.

Projektimatkan kokonaisuuteen kuuluu myös yhteistyö paikallisen koulun kanssa. Yhteinen opiskeluhanke rikastuttaa ja syventää projektin sisltöjä entisestään. Kiina-projektin yhteystyökumppani on Datuan Senior High School Shanghaissa.